Whale watching
Blijf op de hoogte en volg Marlijn
31 Januari 2018 | Sri Lanka, Mirissa South
Na even rijden kwamen we aan bij de boot en mochten wij boven zitten. Achteraf gezien was dit ook de beste plek, de mensen onderin waren best nat en hadden met een uur al zitten kotsen. Wij kregen voor vertrek een pilletje tegen zeeziek zijn aangeboden. Ik heb hem aangenomen en gebruikt, maar de chinees naast mij zei dat je er heel moe van kunt worden. Dus een aantal chinezen hadden hem niet genomen en waren ook gaan kotsen.
De boottocht was niet zo veel aan, er waren aardig wat golfen. Ik heb wel eens erger gezien maar nu zag de boot er ook niet heel betrouwbaar uit. Uiteindelijk heb ik een vliegende vis gezien en een paar keer bespuit van een walvis. Verder niks.
Iedere keer als iemand een teken van een walvis zag gingen alle boten er als een speer op af. Dit is dus zo'n attractie die jaagt op beesten omdat toeristen graag wat willen zien.
De terug reis duurde maar 5 min. Ik heb nog niet kunnen slapen in een auto, maar hier was ik gelijk vertrokken. Thuis gingen we nog wat lunch vragen en daarna na de kamer bedenken wat we konden gaan doen in de middag. We lagen op bed wat te overleggen en ineens was het al 6 uur. Allebei in slaap gevallen en om 6 uur alsnog doodmoe wakker geworden. Het avond eten was erg lekker. Pennen met een soort kaassaus erover en pittige kip, sla en gebakken aardappeltjes.