2-05-2012
Door: marlijnmagendans
Blijf op de hoogte en volg Marlijn
02 Mei 2012 | Italië, Palermo
Dinsdag gingen ze dus weg :(. Ik had de wekker om half 6 gezet. Om iets voor 6 zijn we het appartement uitgelopen richting het central station. Daar moesten we 20 minuten wachten tot de bus ze op kwam halen. Ik vond het afscheid nemen niet heel erg moeilijk omdat ik nu wist dat ik ze over een maandje weer zou zien. Een andere vrouw vlak bij ons had er meer moeite mee. Ze stonden tot op het laatste moment met elkaar te zoenen voor de deur van de bus. Het was wel heel raar om de bus weg te zien rijden. Maar verder ben ik er maar niet te veel bij stil gaan staan. Ik zou het dan moeilijker maken voor mezelf. Thuis weer aangekomen zjin we weer in bed gaan liggen. Maar ik kon toen niet meer slapen, Marina ook niet en toen zijn we maar een film gaan kijken. Na de film ging Marina slapen en ben ik boven gaan zitten. Daar ben ik huiswerk gaan maken en na een poosje kwam Marina ook boven. Ik had Grey's anatomy gedownload en daar hebben we een aantal afleveringen van gekeken. 'S avonds hebben we pasta gegeten en geprobeerd om gtst te kijken. Dit lukte niet goed dus hebben we die aflevering bewaard voor de volgende dag. Ik ben daarna gaan slapen en Marina heeft nog geprobeerd wat huiswerk te maken.
Woensdag, vandaag hadden we weer een stage dag. Uitgerekend was dit de eerste van de 18 stagedagen die we nog maar hebben. Nu het zo dicht bij komt word het ook weer eng om afscheid te moeten nemen van al die aardige mensen hier. Vooral van de kindjes. Het was wel weer een gewone stage dag als anders, maar vandaag vond ik het niet erg. Ik heb in het labaratorium samen met de psycholoog en de kinderen gekleid. Het was leuk om dat te doen. De kinderen waren vandaag best lief op een paar klappen na dan. 's middags toen alle kinderen sliepen was alleen Nicoleta nog maar over. Ik had haar vast omdat ze steeds zo moest huilen. Toen ze rustig was ging ik eten terwijl ze nog op mijn schoot zat. Een vrijwilliger wou haar over nemen maar ik dacht al dat ze dan weer zou gaan huilen, dus zei dat het niet hoefde. Toen ze weer moest huilen zei Rosita dat ik met het kind moest gaan spelen. Wat dacht ze dan dat ik deed? Toen ze daarna weer moest huilen, moest ik haar mee na buiten nemen. Dus ik pakte mijn tas van de grond. De vrijwilligers zei dat zij haar wel vast kon houden, maar ik zei dat het niet nodig was. Ze deed het toch en ik heb haar ook weer terug gepakt. Ik kan het toch ook, waarom moet iedereen het hier toch van je overnemen en doen alsof ze het beter weten. Ik heb haar mee na buiten genomen en daar was ze weer even rustig. Toen ze later weer begon te piepen heeft ze haar toch weer gepakt en ik heb haar maar gelaten. Ik dacht als je kinderachtig wil doen moet je het vooral ook doen. Ik heb later nog wel de buggy voor haar gepakt en gezien dat Marianne ook wakker was. Die heb ik mee genomen naar buiten en heb daar mee gespeeld. Dit ging goed totdat er een paar vrijwilligers van school kwamen. Zei namen haar weer van Marina over en weg waren de kinderen weer. Wij zijn op zoek gegaan naar Rosita voor nog een paar vragen, maar zij was er al niet meer. Toen hebben we maar doei gezegt en zijn naar huis gegaan. Daar hebben we ons neergeploft op bed en hebben nog een paar afleveringen van grey's anatomy gekeken en ook nog gtst van gisteren. Nu kijken we zo nog de andere gtst en dan vind ik het wel weer genoeg geweest voor vandaag.
Nog 17 stage dagen te gaan en dan zien we de kindjes niet meer weer :( Ik zal ze wel erg gaan missen maar naar huis gaan vind ik ook wel weer een erg fijn idee :D
03 Mei 2012 - 15:16
Angela:
Een hoop leuke dingen weer gedaan zie ik! Wel jammer voor je dat ze weer weg zijn, maar je moet nog maar 28 dagen. Voor je het weet ben je weer thuis hoor ;) Dat restaurantje gaat straks failliet als jullie weer weg gaan hihi. Het blijft ook lastig he, dat met die kinderen en vrijwilligers. Gewoon doen hoor, je ziet dat jullie het kunnen en inderdaad nog 16 stage dagen vanaf nu, geniet er nog maar mooi van!
Groetjes angela -
07 Mei 2012 - 17:47
Tante Hermien:
Hallo Marlijn,
Ik ben vandaag bij Linda in Zelhem met mooi weer. Ik heb net alle foto's bekeken en de verslagen gelezen. Erg leuk om te zien en te lezen. Nog een paar weekjes en dan ben je weer bij ons in Holland. Wat fijn dan papa en mama bij je zijn geweest!! Ik vind het heel knap van je datje dit gedaan hebt.
Veel liefs en een dikke knuffel van tante Hermien.