25-02-2012
Door: marlijnmagendans
Blijf op de hoogte en volg Marlijn
25 Februari 2012 | Italië, Palermo
De kinderen mochten een voor een over de tafels lopen als een soort modeshow. Wij moesten dan heel hard klappen, fluiten en juichen voor die kinderen. Dit was heel erg leuk om te zien! De kinderen vonden dit heel erg leuk, vooral om al die aandacht te krijgen. Toen bijna alle kinderen waren geweest gingen we na de eetzaal ernaast. Hier werden dienbladen met chips, popcorn en m&m's neergezet en mochten de kinderen aanvallen. Het was heel erg gezellig. Ik had Sophia vast want ik vond dat zij nog te klein was en dacht dat ze anders omver gelopen zou worden. Ik ging met haar aan de grote tafel zitten en gaf haar ook wat chips. Toen na Half 5 kwam Marina met haar familie, iedereen mocht binnen komen en ook mee eten. Voor de volwassene hadden ze ook nog hele lekkere koeken met een appelsmaak of zo. Het lijkt wel een beetje op van die zoute kaasstengels. Ze deden voor de ouders van de kinderen die ondertussen ook waren gekomen om te kijken nog een keer de modeshow. Wij zijn om 5 uur gegaan. We zijn naar het huisje van hun gereden en hebben 's avonds nog een spelletje gedaan en lekkere macaroni gegeten.Ook hebben we nog even gewacht tot het 12 uur was om te kijken of wij internet hadden. Dit was niet het geval dus konden we ook niet kijken wat het weer van de volgende dag zou zijn.
Woensdag zouden we naar de Etna gaan. Maar het weerbericht op de mobiel van Marina's moeder stond dat het de hele dag zou gaan regenen. Dit heeft het ook gedaan dus het was maar goed dat we niet zijn gegaan. We zijn wel nog even naar de tre store gegaan,dit is het winkeltje waar we het internetstickje hebben gekocht. Om uit te zoeken waarom hij het niet doet. Na een lang gedoe zou hij het weer de volgende dag moeten doen. Die van Marina doet het nu wel maar die van mij niet. Verder hebben we die dag niet zo veel gedaan, wel nog spelletjes gespeeld en Spagetti Bollognese gegeten. Daarna hebben ze mij weer na het appartement gebracht.
Donderdag heb ik stage gelopen vanaf 8 uur tot 2 uur smiddags. Het was wel een gezellige dag, we hebben nog gebeld met Marina :P Dat was heel leuk. Ze hadden een speelgoed telefoontje gevonden en kwamen bij mij. Ze vroegen waar Marina was. Ik had gezegt dat ze thuis was en ze vroegen nog of ze ziek was omdat ze dat de vorige week wel was. Daarna gingen we Marina bellen. Pronto! Ciao Marina! come stai? Sono a casa? en ga zo maar door :P Leuk dat ze je missen als je er niet bent. Ook heb ik aan Rosita gevraagt of ik de volgende dag vrij mocht zijn. Ik had uitgelegd dat het woensdag te slecht weer was om na de Etna te gaan en dat we vrijdags wouden gaan. Ze vond het goed. Na stage heb ik mijn kleren gewassen en het appartement een beetje geveegd. Ook heb ik het het laatste deel van een film gemonteerd waar Marina en ik al een paar weken mee bezig zijn geweest. Dit is voor een opdracht van school, zo kunnen we laten zien hoe wij denken over stage. Daarna kwamen Marina en haar ouders mij weer ophalen en zijn we terug naar het appartement van hun gegaan. Daar hebben we tortellini's gegeten en spelletjes gedaan.
Vrijdag gingen we dus na de Etna, we moesten vroeg opstaan en hebben 3 uur lang gereden over de heenweg. We mochten rijden tot de helft van de vulkaan. Daar werden we tegengehouden door politie agenten, Marina's moeder en tante hebben hun sharmes in de strijd gegooid om oms er langs er krijgen. We mochten lopens gaan maar het was 12 km. Volgens de mensen die ons tegenhielden lag er teveel sneeuw en er was ook een ski wedstrijd, die mensen mochten er wel door. We gingen toch maar een stukje naar boven lopen, we zijn er toch niet voor niks zo ver heen gereden? Toen wij na een poosje stopten liepen Marina's moeder, tante en oom nog een stukje door om even om het hoekje te kijken. Toen zagen wij ze in een auto stappen, wij natuurlijk balen en helemaal jaloers. Ze hadden groot gelijk dat ze die kans hadden genomen. Na ong. 3 kwartier nog hebben gewacht op een lift en een paar foto's te hebben gemaakt zijn wij ook weer na beneden gelopen en daar in de auto nog anderhalf uur gewacht. De jaloesie werd alleen maar erger toen ze weer kwamen en enthousiast waren over wat ze daarboven hadden gezien. We zijn daarna na Catania gereden, dit is een plaatje onder aan de Etna. Hier hebben we een kathedraal bekeken en een romeins theater bezocht. Deze laatste was heel raar. Een oud theater midden in de stad. Als je erin stond zag je aan de buitenkant allemaal huizen staan. Die waren er helemaal tegenaan gebouwd. Daarna was ons parkeerkaartje verlopen en zijn we op zoek gegaan naar een McDonalds. Ik heb de chicago supreem gegeten en dat smaakte best goed :) Daarna weer 3 uur terug naar Palermo gereden en daar hebben ze mij en Marina afgezet. Op de parkeerplaats vlakbij stonden van die mannetjes die je helpen met het parkeren. Toen we uitstapte vroegen ze om geld. Ze zeiden dat ze op de auto gingen letten maar dat ze daar wel geld voor wouden hebben. Ze zijn allemaal mee na het appartement gegaan en hebben daar meteen afscheid van ons genomen. Het was heel raar om ze te zien gaan. We hebben ze nog even uitgezwaaid op het balkon en toen waren ze weg. Marina heeft die avond tot half 1 haar spullen uitgezocht en opgeruimd en is toen eindelijk gaan slapen.
Vanmorgen had ik de wekker gezet zodat we na de antiekmarkt konden gaan en daarna een paar boodschappen konden doen bij de supermarkt. We zochten een goedkope spiegel en een groot doek voor een activiteit met de kinderen, dit hebben we niet gevonden dus moeten we morgen nog maar eens kijken op een andere markt. Ook zijn we uitgenodigd voor een verjaardag van een vrijwilliger, waar we dus vanavond naar toe gaan. Eerst nog maar even een cadeautje gaan kopen.